acebook
*Pamiętaj, nigdy nie opublikujemy nic bez Twojej wcześniejszej zgody
lub
Racuchy z jabłkami to bardzo proste i popularne danie. Przepis na racuchy z jabłkami wywodzi się z tradycyjnej i polskiej kuchni. Ciasto przygotowuje się z mąki, jajek, mleka i proszku do pieczenia, a do smażenia używa się oleju lub masła. Do ciasta dodaje się pokrojone na małe kawałki jabłka, które nadają soczystości.
Oceń przepis:
Racuchy z jabłkami
Racuchy z jabłkami to absolutny hit. Co więcej, możemy je przygotować w wersji fit, bez dodatku cukru, taki właśnie jest mój przepis - do ciasta nie dodaję cukru. Jeśli chcesz możesz zrezygnować także z posypania placków cukrem pudrem. Kolejnym składnikiem, który możesz zamienić jest mąkę pszenna - zamień ją na mąkę owsianą, ogranicz ilość tłuszczu na patelni i przepis stanie się jeszcze bardziej fit. Osobiście polecam moje racuchy z jabłkiem wszystkim miłośnikom polskich jabłek. Wyobraź sobie, że te przepyszne racuszki zrobisz zaledwie z kilku składników. Są to zdecydowanie moje ulubione racuchy bez drożdży, które szczególnie polecam dzieciom. Racuchy z jabłkam sprawdzą się idealnie na przykład jako śniadanie zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.
Jabłka, które są głównym składnikiem racuchów, są bogate w błonnik, witaminę C, antyoksydanty i składniki odżywcze. Spożycie jabłek może wspomagać zdrowie układu pokarmowego, wspierać układ odpornościowy i zapewniać korzystne właściwości przeciwutleniające.
Jak podawać racuchy z jabłkami?
Racuchy z jabłkami można podawać jako danie główne, przekąskę lub deser. Często podaje się je posypane cukrem pudrem, polane syropem klonowym lub podane z bitą śmietaną. Mogą być również ciekawym i zarazem smacznym dodatkiem do lodów - uwielbiam to połączenie, kiedy racuszki są jeszcze gorące. Mniam!
Racuchy z jabłkami przepis
Racuszki z jabłkami to prawdziwa przyjemność, którą można się delektować każdego dnia. Gwarantuję, że kiedy tylko je przygotuję, to znikają w mgnieniu oka. Moje placuszki z jabłkami są idealne, gdy nie mamy pomysłu co zrobić do jedzenia, ponieważ są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a także bardzo tanie jeśli chodzi o koszt składników. To naprawdę przepyszne i aromatyczne racuszki z delikatnie podsmażonymi jabłkami. Mój przepis na racuchy z jabłkiem cieszy się popularnością nie tylko w moim domu. Wielu znajomych od dawna wykorzystuje go do przygotowywania swoich własnych, pysznych racuszków z jabłkami.