Sok z cytryny to płyn uzyskiwany przez wyciśnięcie soku z owoców cytryny. Jest to popularny dodatek do potraw, ponieważ dodaje im charakterystycznego, orzeźwiającego smaku. Sok z cytryny jest bogaty w witaminę C oraz inne składniki odżywcze, takie jak witamina B6, potas czy błonnik. Może również pomóc w trawieniu i detoksykacji organizmu. Posiada właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne.
Carpaccio z wołowiny to danie, które zostało wynalezione w latach 50. XX wieku w restauracji Harry's Bar w Wenecji we Włoszech przez właściciela lokalu - Giuseppe Cipriani. Według legendy, nazwa dania pochodzi od nazwiska słynnego włoskiego malarza - Vittore Carpaccio, którego dzieła cechowały się bogactwem kolorów i tonów.
Tym razem klasyka, ale klasyka, którą wszyscy uwielbiają - barszcz czerwony z uszkami. Jedno z głównych dań, które gości niemal na każdym wigilijnym stole. Niektórzy kojarzą go tylko z tym okresem i tego jednego wieczora nie może go zabraknąć.
50 + 50 min
434 kcal
6
Łatwe
POLECAMY
Masz nieaktywne konto
Sprawdź swoją skrzynkę mailową i kliknij w link aktywacyjny. To pozwoli Ci na komentowanie i ocenianie przepisów i komentarzy.