Seler korzeniowy

Seler korzeniowy to warzywo o bulwiastym kształcie, charakteryzujące się słodkawym smakiem i intensywnym aromatem. Zawiera wiele cennych składników odżywczych, takich jak witaminy z grupy B, C, E i K, błonnik, wapń, magnez oraz potas. Seler korzeniowy może być używany w kuchni do przygotowywania zup, sosów, potraw mięsnych, a także sałatek. Ponadto, seler korzeniowy ma właściwości prozdrowotne - poprawia trawienie, redukuje stany zapalne, a także korzystnie wpływa na zdrowie serca.

Bulion drobiowy

Bulion drobiowy

Esencjonalny, wyrazisty i bogaty w smak, tradycyjny bulion drobiowy jest podstawą wielu popularnych potraw. Można go wykorzystać do przygotowania zup, zapiekanek lub dań z ryżu.

  • czas przygotowania
    20 + 150 min
  • kalorie w porcji
    25 kcal
  • ilość porcji
    6
  • Łatwe w przygotowaniu
    Łatwe
Barszcz czerwony z uszkami

Barszcz czerwony z uszkami

Tym razem klasyka, ale klasyka, którą wszyscy uwielbiają - barszcz czerwony z uszkami. Jedno z głównych dań, które gości niemal na każdym wigilijnym stole. Niektórzy kojarzą go tylko z tym okresem i tego jednego wieczora nie może go zabraknąć.

  • czas przygotowania
    50 + 50 min
  • kalorie w porcji
    434 kcal
  • ilość porcji
    6
  • Łatwe w przygotowaniu
    Łatwe