Por

Por to warzywo o długim, walcowatym kształcie, charakteryzujące się delikatnym, cebulowym smakiem. Zawiera wiele cennych składników odżywczych, w tym witaminy z grupy B, C, E i K, a także błonnik, wapń, potas i fosfor. Por jest popularnym składnikiem zup, gulaszy, sałatek, a także może być używany jako dodatek do dań mięsnych lub rybnych. Dzięki swoim właściwościom odżywczym, może pomóc wzmocnić układ odpornościowy, regulować trawienie oraz wpłynąć korzystnie na kondycję serca.

Bulion drobiowy

Bulion drobiowy

Esencjonalny, wyrazisty i bogaty w smak, tradycyjny bulion drobiowy jest podstawą wielu popularnych potraw. Można go wykorzystać do przygotowania zup, zapiekanek lub dań z ryżu.

  • czas przygotowania
    20 + 150 min
  • kalorie w porcji
    25 kcal
  • ilość porcji
    6
  • Łatwe w przygotowaniu
    Łatwe
Barszcz czerwony z uszkami

Barszcz czerwony z uszkami

Tym razem klasyka, ale klasyka, którą wszyscy uwielbiają - barszcz czerwony z uszkami. Jedno z głównych dań, które gości niemal na każdym wigilijnym stole. Niektórzy kojarzą go tylko z tym okresem i tego jednego wieczora nie może go zabraknąć.

  • czas przygotowania
    50 + 50 min
  • kalorie w porcji
    434 kcal
  • ilość porcji
    6
  • Łatwe w przygotowaniu
    Łatwe