Szynka prosciutto

Szynka prosciutto to wyjątkowa, włoska wędzona szynka wieprzowa o delikatnym smaku i miękkiej konsystencji. Włosi jedzą ją na zimno, podając na talerzu jako przekąskę lub dodając do sałatek i dań mięsnych. Szynka prosciutto ma różne regiony pochodzenia, a najbardziej ceniona jest ta z Parmy, nazywana Prosciutto di Parma.

Spaghetti z szynką i serem

Spaghetti z szynką i serem

Spaghetti z szynką i serem to klasyka włoskiej kuchni, która cieszy się dużą popularnością na całym świecie. Dzięki swojej prostocie i smacznej kombinacji składników, danie to sprawdzi się zarówno na obiad w tygodniu, jak i podczas weekendowych spotkań z rodziną i znajomymi. Do przygotowania wystarczy zaledwie 20 minut.

  • czas przygotowania
    20 min
  • kalorie w porcji
    571 kcal
  • ilość porcji
    8
  • Łatwe w przygotowaniu
    Łatwe