Cukier trzcinowy

Cukier trzcinowy to rodzaj cukru otrzymywanego z trzciny cukrowej, który charakteryzuje się ciemniejszym kolorem i wyraźnym smakiem karmelowym. Ze względu na sposób produkcji, cukier trzcinowy uważany jest za bardziej naturalny i zdrowszy w porównaniu do białego cukru spożywczego. Jest on często stosowany jako słodzik w różnego rodzaju deserach, napojach i kawie, a także w produkcji piwa, wina i rumu.

Rurki z kremem budyniowym

Rurki z kremem budyniowym

Rurki z kremem budyniowym to przepyszna i klasyczna słodka przekąska. Są one wypełnione gęstym i słodkim kremem budyniowym, a ich chrupiąca i delikatna struktura sprawia, że rozpływają się w ustach. To idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają przepisu na pyszny deser, który zrobi wrażenie na gościach.

  • czas przygotowania
    70 + 15 min
  • kalorie w porcji
    255 kcal
  • ilość porcji
    25
  • Łatwe w przygotowaniu
    Łatwe